Knækbrød

froknacke

Knækbrød

Som gravid er det godt med et mellemmåltid. Knækbrød er det nemmeste, du kan bage. Derudover er det sundt, glutenfrit, billigt og virkelig godt.

70 min
1 plade
Ingredienser 1 plade
Madolie - gerne olivenolie 0,5 dl
Majsmel (kan erstattes af hvedemel) 2,25 dl
Hørfrø 1 dl
Græskarkerner 0,5 dl
Solsikkekerner 0,5 dl
Sesamfrø 0,5 dl
Vand 2,75 dl
Flagesalt 1 tsk.

Sådan gør du

Num 1
Sæt ovnen på 150°C over/undervarme. Beklæd pladen med bagepapir. Sæt til side.
Num 2
Bland olivenolie, majsmel og alle frø/kerner i en skål. Rør sammen.
Num 3
Kog vandet, og tilsæt det i skålen. Rør en tyk, jævn dej sammen.
Num 4
Spred dejen ud på bagepapiret. Et godt råd - læg et stykke bagepapir ovenpå dejen, og rul dejen tyndt ud. Træk derefter det øverste papir forsigtigt af.
Num 5
Bages midt i ovnen i 1 time. Tag ud, og lad det køle helt af.
Num 6
Knæk i stykker, når det er kølet af.

Tip!

Vi ved, at det smager utroligt godt, men husk ikke at spise for meget knækbrød om dagen, da det indeholder hørfrø. Hørfrø bør begrænses til maksimalt 1-2 spiseskefulde om dagen. Opbevares tørt i en tætlukket beholder med låg.